L. Leroy a câștigat Concursul Internațional de Cronometrie 2013, la categoria Tourbillon

Ca artă și știință a măsurării timpului, orologeria are nevoie în primul rând de precizie. Precizia este cea care asigură legitimitate și credibilitate, tot ea fiind un parametru important luat în considerare de cei care vor să achiziționeze un ceas.

Concursul Internațional de Cronometrie este un eveniment organizat la fiecare doi ani și susținut de cantonul Neuchâtel și comunitățile din Locle și Besançon. Modelele participante sunt mai întâi împărțite în câteva categorii distincte, iar apoi supuse unor serii de teste care includ pe cele obișnuite la acordarea certificatului “cronometru” (repetate de 3 ori) și apoi expunerea la diferite șocuri și câmpuri magnetice, fără niciun reglaj intermediar.

lleroy_osmior_tourbillion-regulateur-automatique

În 2013, la categoria Tourbillon, titlul de câștigător a fost acordat lui L. Leroy Tourbillon Régulateur, care s-a impus în fața a 7 contracandidați, majoritatea cărora au picat testele de rezistență la șocuri sau magnetism. Modelul celor de la L. Leroy face parte din colecția Osimor și este dotat cu un sistem de eșapament prelucrat în diamant pur. Acest lucru asigură lejeritate și duritate, calități datorită cărora Tourbillon Régulateur s-a impus în fața concurenței.

Mecanismul acestui model este fabricat de Manufacture Horlogère de la Vallée de Joux-MHVJ, o companie parte a grupului Festina Suisse, și de Manufacture des Spiraux et Echappements SA, cea care a realizat în intregime sistemul de eșapament, inclusiv spirala.

L. Leroy Tourbillon Régulateur va fi expus alături de ceilalți câștigători ai Concursului Internațional de Cronometrie 2013 la Musée du Temps din Besançon și apoi la Musée d’horlogerie du Locle–Château des Monts în perioada 10 noiembrie – 31 decembrie 2013.

Arata mai multe