Jaquet Droz Petite Heure Minute Horses

Jaquet Droz este una dintre mărcile din înalta orologerie care aniversează în fiecare an zodiacul chinezesc, iar pentru 2014 simbolul acestuia va fi calul. Pe timpul festivităților dedicate noului an chinezesc vor avea loc numeroase ceremonii dedicate acestui animal, simbol al fidelității, creativității și curajului.

Legătura Jaquet Droz cu China și tradițiile asiatice nu este una întâmplătoare, fondatorul acestei mărci fiind primul ceasornicar care a pătruns în Orașul Interzis al Regatului Mijlociu. Seria care va marca astfel noul an chinezesc ca fi alcătuită din 3 modele de câte 88 de exemplare, în care regăsim un alt simbol al celor de la Jaquet Droz – cifra 8.

1326-3

Cele 3 modele vor fi concepute fiecare conform unei tehnici artistice diferite, gravura, pictura și emailarea Grand Feu. Petite Heure Minute 39mm are prin urmare în centru cadranului un desen reprezentând doi cai pursânge arab, condiderată cea mai frumoasă rasă din lume. Sculptura de pe cadranul lui Petite Heure Minute 43mm reprezintă un mustang auriu, în contrast cu fundalul negru. În sfârșit, Petite Heure Minute 41mm prezintă peste un fundal cu Zidul Chinezesc un cal ridicat pe picioarele din spate, realizat din aur roz de 22k.

1326-2

Mecanismul din interiorul acestor modele este un Jaquet Droz 2652 automatic manufacturat, cu dublu barilet și 68h rezervă de energie. Oscilatorul este decorat la rândul lui cu un motiv simbolizând încă o dată calul sau Marele Zid Chinezesc. Pentru prinderea la mână este disponibilă o curea din piele de crocodil de culoare neagră sau maro.

Arata mai multe