Jaquet Droz Perpetual Calendar Eclipse

O adevărată legendă a orologeriei și a mărcii Jaquet Droz, colecția Eclipse aduce anul acesta împreună un afișaj pentru fazele lunii și un calendar perpetuu, două complicații dispuse pe un cadran de o sublimă eleganță.

Plutind peste un fundal din email Grand Feu negru sau de culoarea fildeșului, două arătătoare drepte pentru afișarea orei și minutului se intersectează cu alte două arătătoare șerpuite, cu o semilună în vârf, folosite pentru indicarea datei curente (în dreapta) sau zilei din săptămână (în stânga).

Jaquet_droz_PERPETUAL_CALENDAR_ECLIPSE_IVORY_ENAMEl

În dreptul orei 12, un cadran secundar afișează lunile anului, cu anii bisecți apărând într-o mică deschizătură circulară. În partea opusă, o paletă mobilă se mișcă prin fața unei Luni aurii, descriind cicluri corespunzând fazelor acesteia. Întreaga scenă se desfășoară peste un cer cu 8 stele, numărul favorit al celor de la Jaquet Droz, și este mărginită de un ansamblu select ce include o carcasă din aur roz și un mecanism automatic cu rotor de asemenea din aur.

Jaquet Droz Perpetual Calendar Eclipse încântă atât prin designul rafinat cât și prin solemnitatea ciclurilor cosmice descrise, amintind tuturor că timpul este etern și imuabil.

Jaquet_droz_PERPETUAL_CALENDAR_ECLIPSE_Black_ENAMEl

Arata mai multe