Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Celestial

Cerul nopții a reprezentat întotdeauna o necunoscută pentru omenire, sursă de inspirație sau de meditație asupra finitului și infinitului. Unul dintre cei care aveau o adevărată pasiune pentru studiul naturii și al Universului a fost Antoine LeCoultre, ceasornicar renumit și fondator al casei Jaeger-LeCoultre.

Dedicat întregii sale activități, pusă în slujba căutării continue a perfecțiunii, Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Celestial este un ceas de mână care omagiază spiritul creativ al propriului fondator.

Decorul fascinant al acestui model este asigurat de un desen pe o placă din lapislazuli ce înfățișează o porțiune din cerul nopții cu misterioasele sale constelații. Carcasa din aur alb de 18k este presărată de jur împrejur cu diamante, într-un joc de lumini ce culminează cu un șir sub formă de diademă ce tronează deasupra cadranului.

005672-002.772

Carcateristici seriei Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous, indicii orari cu cifre arabe se regăsesc de această dată sub forma unei semiluni cu centrul în dreptul orei 12 și brațele subțiindu-se treptat până în apropierea orei 6. În spatele acestora se găsește un motiv guilloche realizat manual și placat cu un lac albastru semi-transparent.

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Celestial este pus în mișcare de un mecanism automatic Calibre 809, a cărui funcție esențială este rotirea imperceptibilă a discului cu cerul înstelat la fiecare 23 de ore, 56 de minute și 4 secunde, pe parcursul întregului an, afișând astfel luna curentă și zodia corespunzătoare.

În același timp mecanismul aduce el însuși o probă de măiestrie și prelucrare, fiind alcătuit din 230 de piese și decorat în stil côtes soleillées. Un ultim detaliu demn de remarcat la Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Celestial este și prezența unei stele căzătoare în partea de jos a cadranului, invitând la o meditație asupra timpului trecător dar și dintr-o perspectivă mai optimistă la punerea unei dorințe a cărei îndeplinire o vestește.

Arata mai multe