IWC Pilot’s Watch Chronograph Antoine de Saint Exupéry

La 75 de ani după apariția nuvelei “Zborul de noapte”, IWC Schaffhausen omagiază memoria scriitorului și aviatorului Antoine de Saint Exupéry dedicându-i o ediție limitată din seria sa de ceasuri pentru piloți.

Cunoscut mai ales pentru romanul “Micul Prinț”, Saint Exupéry a scris “Zborul de noapte” bazându-se pe experiența sa pilot pe un avion poștal în Argentina anilor 1930. În timpul celui de-Al doilea Război Mondial scriitorul francez a efectuat numeroase zboruri de recunoaștere peste Franța ocupată de naziști, dispărând în timpul unei astfeli de misiuni din 1944, în timp ce se afla la bordul unui Lockheed P38 Lightning.

IWC a dedicat o întreagă colecție memoriei scriitorului Antoine de Saint Exupéry, cel mai recent ceas al acesteia (al 6-lea) făcând parte din noua serie IWC Pilot’s Watch, lansată în 2012. Este vorba despre un cronograf flyback (ref. 387805) realizat într-o carcasă luxoasă din aur roz de 18k și disponibil într-o ediție limitată de 500 de exemplare.

Tonurile dominante ale acestui ceas sunt cele maro-cognac, prezente atît pe cadranul cu finisaj solar cât și pe cureaua din piele naturală. Indicii orari sunt marcați prin cifre arabe supradimensionate și stilizate într-o formă retro. Pentru funcția de cronograf s-au folosit două cadrabe secundare, situate în dreptul orelo 12 și 6, cel din partea de sus afișând pe două discuri concentrice atât orele cît și minutele.

Pentru că face parte dintr-o serie de ceasuri pentru piloți, cronograful IWC dedicat lui Saint Exupéry este acoperit de un cristal de safir tratat împotriva reflexiei și conceput să reziste variațiilor bruște de presiune întâlnite frecvent în timpul zborurilor. Capacul dorsal are gravat în centru profilul unui Lockheed P38 Lightning, ultimul avion pe care a zburat scriitorul. Începînd cu acest model se pare că IWC a renunțat să inscripționeze ceasurile din edițiile limitate cu formula one of NR, trecând la numerotarea individuală a fiecăruia.

În privința mecanismului, IWC Pilot’s Watch Chronograph Antoine de Saint Exupéry funcționează cu un Calibru 89361 – una dintre realizările mecanice de excepție ale mărcii elvețiene.

Arata mai multe