IWC Ingenieur Double Chronograph Titanium

Carcasele din titan au devenit o constantă în oferta chiar și a celor mai prestigioase mărci din industria orologeră, în special datorită unor calități precum greutatea redusă, confortul, acțiunea hipolaergenică și rezistența la coroziune, deosebit de utilă în cazul ceasurilor diver.

Unul dintre cei mai importanți producători din domeniu, IWC propune în oferta pentru 2013 două modele cu carcasa din titan, ambele măsurând 45mm diametru și 16mm grosime. Ca parte a colecției Ingenieur, acestea păstrează unul dintre elementele de design caracteristice acestei serii – cele 5 șuruburi din ceramică (sau DLC) de pe bezel.

iwc-ingenieur-double-chronograph-titanium-IW376501-watch

Ca noutate absolută însă pentru modelele Ingenieur întâlnim un mecanism cu cronograf și rattrapante (split second), care permite măsurarea de timpi intermediari prin despărțirea secundarului în două componente, una care se oprește la apăsarea butonului de stop și alta care își continuă mișcarea până la o nouă acționare a acestuia.

IWC Ingenieur Double Chronograph Titanium este protejat pe ambele fețe de un cristal din safir cu tratament antirelfex, iar la interior are un mecanism caliber 79420 automatic, cu 29 jewels și 44h rezervă de energie. Într-o altă versiune, acesta este echipat cu mecanismul caliber 79230 automatic, tot cu cronograf și afișarea datei.

iwc-ingenieur-double-chronograph-titanium-IW386503-watch

Cele două variante ale acestui model se diferențiază prin cadranul de culoare argintie (în cazul lui IW386501) sau neagră cu detalii albastre (în cazul lui IW386503). Arătătoarele sunt acoperite cu substanță luminescentă, iar rezistența la apă este de 120m.

Arata mai multe