Hanhart Primus Desert Pilot

În anul în care aniversează 130 de ani de la înființare, compania elvețiano-germană Hanhart a lansat Primus Desert Pilot, un ceas pe care este bine să-l aveți la mână dacă vă aflați într-o caravană prin deșert și nu numai.

Hanhart este cunoscută pentru precizia și fiabilitatea duse spre perfecțiune ale ceasurilor sale, concepute a servi în aer, pe pământ sau pe mare. Produse încă din 1939, cronografele  Hanhart reprezintă o pagină importantă în istoria ceasurilor de acest tip. Primus Desert Pilot este o interpretare modernă a acestor modele tradiționale, combinînd detaliile istorice, stilul vintage și designul inovativ.

Inspirat din dorința de libertate și aventură, Hanhart Primus Desert Pilot este conceput să evidențieze spiritul independent al purtătorului. Acest lucru este sugerat în primul rând de aspectul solid și culorile prăfuite, asemănătoare nisipului din deșert, folosite atât pe cadran cât și pe curea. Carcasa măsoară 44mm diametru și 15mm grosime, este fabrciată din oțel și rezistă 100m sub apă. Pe deasupra este protejată de un cristal de safir convex, tratat împotriva reflexiei luminii, pentru o cît mai bună vizibilitate în soarele deșertului.

Tot din safir este realizat și capacul dorsal, permițînd o vedere asupra mecanismului automatic HAN3809, bazat pe calibrul Valjoux 7750. Acesta are 28 de rubine și o rezervă de energie de 42h, vibrînd la o frecvență de 28800 cicluri/oră.

Cadranul beneficiază de un design puternic individualizat, cu o cifră 12 mare vizibilă în partea de sus și un fundal de culoare bej. Arătătoarele sunt realizate cu un contur alb spre bază și negru spre vârf, inspirînd forță prin dimensiuni și formă. Două cadrane secundare asigură funcția cronograf, în partea de jos aflîndu-se și indicatorul pentru dată. Hanhart Primus Desert Pilot este completat de o curea din material textil, de culoarea nisipului.

Unul dintre însemnele distinctive ale brandului Hanhart, butonul roșu de reset, nu lispește nici de pe acest ceas. În acest caz el este fabricat din aluminiu și are scopul de a împiedica orice confuzie și a reseta din greșeală cronometrul. Alt aspect tradițional pe care îl găsim aici este bezelul zimțat cu marcaje roșii.

Stilul Hanhart care se poate observa și la Primus Desert Pilot este de a păstra doar esențialul, evitînd elementele inutile care pot afecta vizibilitatea sau legibilitatea. De accea toate detaliile au dimensiuni generoase, sunt clare, vizibile în lumină puternică sau pe întuneric datorită tratării cu Superluminova.

Arata mai multe