De Grisogono Otturatore

Prezentat prima dată ca prototip în 2008, de Grisogono Otturatore ajunge acum pe piață în 5 versiuni diferite oferind unul dintre cele mai avansate mecanisme realizate până acum, cu 4 complicații (secundar, dată, fazele lunii și indicator rezervă de energie) și un sistem inovativ de afișare a acestora.

De Grisogono este o companie apărută relativ recent, care și-a propus să ajungă rapid pe culmile performanțelor orologere investind masiv în cercetare, abordând un domeniu atât de complex cu curaj, tenacitate și viziune inovatoare. După câțiva ani de eforturi susținute de Grisogono prezintă Otturatore, un model avangardist care impresionează atât prin materialele folosite cât și prin funcționalitatea nemaintâlnită până acum la un ceas de mână.

Alături de cele 4 complicații relativ obișnuite, dispuse pe centrul fiecărei laturi, de Grisogono Otturatore oferă un mecanism secvențial care permite posesorului schimbarea modului de afișare la o simplă apăsare de buton. Aceasta acționează un mecanism care rotește cadranul cu 90 de grade, dezvăluind următoarea complicație. Ceea ce este remarcabil este viteza cu care are loc această operațiune, ea desfășurându-se în numai 0,0016 secunde – cu mult mai rapid decât o clipire de ochi care durează 0,33 secunde. Pentru a atinge asemenea performanță mecanismul are nevoie de atingerea unei accelerații de 9g, mai mare chiar decât cea înregistrată pe avianele cu reacție (8g).

Pentru a atinge asemenea performanțe de Grisogono a folosit un mecanism dezvoltat în întregime în laboratoarele proprii având 300 de componente, care alături de celelalte piese necesare afișării orei și complicațiilor înregistrează un număr impresionant de 574 de componente. Numele acestui mecanism cu remontaj manual este DR 18-89, iar despre el ar mai fi demn de menționat că funcționează la o frevență de 28800 cicluri/oră și oferă o rezervă de energie de 42h.

La asemnea performanțe și prețul este pe măsură (aprox 70000 CHF), însă acest lucru se datorează în mare parte și folosirii unei carcase de aur pur, cu o dimensiune masivă de 50,16 mm lungime, 44,85 mm lățime și 15,86mm înălțime.

Stilul lui de Grisogono Otturatore poate fi definit ca “baroc contemporan”, acesta oferind pe lângă carcasa impozantă o coroană și două butoane de control la fel de masive, cadran decorat în stil Clou de Paris, arărătătoare și indici aurii și o curea din piele de aligator.

De Grisogono oferă modelul Otturatore în 5 versiuni, care oferă combinații de carcase în aur roz/galben și cadrane de culoare albă/neagră/maro. Două dintre aceste versiuni sunt realizate în serie limitată de 55 de exemplare și sunt disponibile doar în magazinele firmei.

Arata mai multe