Chronoswiss Regulateur 30

Pentru o firmă din industria orologeră aniversarea a 30 de ani de activitate abia dacă înseamnă ieșiea din etapa copilăriei, dar Chronoswiss a arătat că se pot obține rezultate excepționale și fără a avea o tradiție neapărat bogată, investind însă masiv în cercetare și dezvoltare. Ceasurile Chronoswiss reprezintă deja un exemplu în ce privește concepția și execuția, devenind adevărate referințe în domeniu.

Modelul exponențial al Chronoswiss este fără îndoială Regulateur-ul, care se confundă aproape cu istoria companiei. Odată cu aniversarea în 2012 a 30 de ani de la înființarea brandului, Chronoswiss a pregătit o ediție limitată a acestui model realiată în aur roz (130 de exemplare) sau oțel inoxidabil (300 de exemplare).

5494_album

Chronoswiss Regulateur 30 încântă de la prima vedere prin cadranul cu textură sub formă de bob de orez. În interiorul cadranelor secundare aceasta formează un pattern de forma tablei de șah, în timp ce spre exterior desenul amintește de o pălărie de floarea-soarelui. Afișarea cifrelor pe cele două cadrane se face într-un mod cît se poate de simplu, cu atenție însă la fiecare detaliu, rezultând o eleganță dintre cele mai rafinate.

În contrast cu argintiul de pe fundal se remarcă imediat arătătoarele albastre, lucrate manual și ajustate la dimensiunea perfectă astfel încât vârful lor să pice exact pe gradațiile marcajelor. O deschizătură stilizată din dreptul orei 12 servește ca afișaj pentru dată.

5495_album

Acest design de excepție nu putea să fie completat decât de un mecanism pe măsură, și anume un C.283 cu 27 de rubine, balansier Glucydur, protecție la șocuri Incabloc și rezervă de energie de 42 de ore.

Cele două versiuni ale Chronoswiss Regulateur 30 costă 6400 de euro (cea din oțel) și 13800 de euro (cea din aur).

Arata mai multe