Chopard L.U.C XP Urushi Snake

Așa cum era de așteptat mulți dintre producătorii din industria ceasurilor de mână se pregătesc special pentru intrarea în anul șarpelui după calendarul chinezesc, între aceștia regăsindu-se și Chopard.

Chopard L.U.C XP Urushi Snake (ref 161902-5051) este un model excepțional care aduce în lumină o tehnică japoneză străveche de lăcuire numită Urushi. Pe cadranul acestui ceas se găsesc un buchet de flori (simbol al norocului) peste care apare încolăcit un șarpe auriu, pictate în întregime de mână.

chopard-luc-xp-urushi-snake-watch-dial
Urushi este de fapt un arbore care se găsește în multe zone din Asia, din care se extrage o rășină folosită în tehnica de lăcuire cu același nume. Acest material natural este foarte rezistent la coroziune și poate suporta o căldură de câteva sute de grade, însă este destul de vulnerabil la acțiunea razelor ultraviolete.

În cazul lui Chopard L.U.C XP Urushi Snake lăcuirea se face amestecând rășina Urushi cu praf metalic (în principal aur) și apoi aplicând compoziția pe cadran cu ajutorul unor bucăți foarte subțiri din bambus și unor pensule din fire de păr natural.

calibre-luc-96-17-l

Despre celălalt tip de artă – cea orologeră de această dată – stă mărturie mecanismul Caliber 96.17-L automatic, decorat manual în acord cu toate principiile tradiționale din domeniu de artizanii casei Chopard. Acest mecanism funcționează cu 29 de rubine și poate furniza suficientă energie pentru 65 de ore.

Dimensiunea lui Chopard L.U.C XP Urushi Snake este de 39,5mm diametru și 6,8mm grosime, carcasa fiind realizată din aur roz de 18k. Arătătoarele ascuțite sunt și ele fabricate din aur, în timp ce cureaua neagră din piele de aligator se închide cu o cataramă din același material prețios.

chopard-luc-xp-urushi-snake-watch-side

Arata mai multe