Chaumet Creative Complication

Păianjenul și albina – două vietăți infime cu stil de viață total diferit, interpretând parcă un etern joc al seducției, un fel de prinde-mă dacă poți… de data aceasta pe cadranul unui ceas de mână.

Chaumet Creative Complication aduce într-adevăr un mod inedit de afișare a timpului: fără arătătoare, fără acea dispunere circulară a indicilor orari, singurii actori de pe cadranul sub formă de pânză de păianjen fiind însuși stăpânul acesteia și o albină, aflați într-o necontenită căutare reciprocă.

Greoiul păianjen reprezintă în acest caz orele, iar zburdalnica albină minutele. Realizate din aur roz sau diamante, deplasându-se peste un cadran din sidef presărat de asemenea cu pietre prețioase, cele două vietăți dau viață unei scene captivante atât ca înfățișare cât și ca suspans al jocului.

Pentru a pune în mișcare acest ansamblu Chaumet a conceput un mecanism automatic special, numit CP12V-XII. Acesta face posibilă mișcarea celor doi actori nu doar într-un mod circular, ci urmând traiectorii complexe pe o suprafață cu posibilități de deplasare limitate.

Arata mai multe