Chaumet Class One High Jewellery Watch

Când apărea la sfârșitul secolului al XX-lea, colecția de ceasuri de damă Chaumet Class One producea o adevărată revoluție oferind o combinație de materiale (în special cauciuc și diamante) cu totul inedită.

Unul din reprezentanții de marcă ai generației actuale a seriei Chaumet Class One, modelul denumit High Jewellery Watch prezintă o combinație de diamante în alb-negru șlefuite sub diverse forme, care acoperă integral carcasa din aur alb, bezelul și cadranul.

La o dimensiune de 39mm acesta este destul de larg pentru un ceas de damă, însă această alegere s-a făcut pentru a scoate în evidență mai bine pave-ul de pietre prețioase, între care se numără bezelul cu 36 de diamante-baghetă și 12 briliante negre, carcasa cu 74 de diamante-calibru și 84 de briliante negre și un cabochon din diamant negru pe coroană.

Cadranul este desenat la rândul lui ca o tablă de șah, alcătuită din 34 de diamante-calibru și 86 de diamante negre. Geamul protector este realizat din safir sintetic cu formă ușor curbată, inscripționat la interior cu logoul Chaumet Paris.

Mecanismul automatic din interior are același finisaj luxos, cu un rotor din sidef decorat cu motiv guilloche vizibil printr-o fereastră transparentă. Prinderea la mână se face cu o curea din cauciuc de culoare albă sau neagră, alături de o catarmă placată de asemenea cu diamante.

Arata mai multe