Chanel J12 Moonphase – fazele lunii cu sau fără diamante

Au trecut 13 ani de la apariția modelului Chanel J12, cu carcasa sa din ceramică neagră, și 10 ani de la relansarea sa (pentru prima dată în lume) într-o carcasă din ceramică high-tech albă. Devenit un adevărat best-seller în întreaga lume, Chanel J12 își continuă evoluția apărând în 2013 cu o complicație tip fazele lunii.

După ce a cunoscut versiuni cu cronograf sau timp dual, Chanel J12 se reorientează către univers, mister și feminitate printr-o abordare specială a unei complicații tradiționale a orologeriei. Astfel, întâlnim în dreptul orei 6 un disc cu 4 faze ale lunii (lună plină, lună nouă, primul pătrar, ultimul pătrar) care nu se rotește ca de obicei, ci este unul static ce are în centru un arătător șerpuit ce indică pe rând, în mod circular, toate aceste ipostaze.

5934347-8843290

Data curentă este indicată la rândul ei printr-un arătător central, pointând către un set de marcaje de la 1 la 31 dispuse la exteriorul cadranului. Simbolul lunii (de fapt al semilunii) se regăsește încă o dată și în vârful acestui arătător.

Chanel J12 Moonphase este disponibil atât în carcasă din ceramică neagră cât și albă,  unele modele fiind dotate cu diamante de diverse forme și dimensiuni ce se pot întinde pe lunetă, carcasă, cadran sau brățară. Mecanismul este și el unul de clasă, cu un calibru automatic de tip Dubois-Dépraz.

Arata mai multe