Casio a lansat a doua generație de ceasuri inteligente G-Shock

La doi ani de la apariția primelor modele G-Shock care se puteau conecta prin Bluetooth la un smartphone, Casio a lansat o nouă generație care aduce multiple îmbunătățiri față de cea precedentă. În primul rând, adoptarea protocolului Bluetooth 4 și a unui nou software numit Generation 2 Engine face conexiunile mult mai rapide și mai economice din punct de vedere al consumului de energie. Apoi, conexiunea se face acum bidirecțional – ceea ce înseamnă că prin intermediul ceasului pot fi controlate unele funcții ale smartphone-ului și invers.

Compatibilitatea smartwatch-urilor Casio G-Shock include atât telefoane cu iOS (iPhone 5, iPhone 4S) cât și cu Android (Samsung Galaxy S4). Principala noutate a acestora este capacitatea de a controla funcțiile audio player-ului de pe telefonul mobil (porni sau opri o melodie, avansa către fișierul următor, ajusta volumul). Tot prin intermediul ceasului de mână se pot primi notificări cu privire la apelurile, mesajele sau emailurile primite și opri soneria telefonului când este recepționat un apel. O funcție specială atenționează posesorul dacă s-a pierdut conexiunea între cele două aparate (distanța maximă de funcționare este de 2m) și ajută chiar la găsirea telefonului. De celaltă parte, prin intermediul telefonului mobil se pot activa alarma, timpul universal, cronometrul, ajustarea timpului și alte câteva funcții ale ceasului.

casio-g-shock-bluetooth-gb-6900b-7-watch

Noul Casio G-Shock este în același timp un ceas multifuncțional, al cărui ecran este împărțit între afișajul conexiunii prin Bluetooth care ocupă partea de sus și afișajul independent, care ocupă centrul și partea de jos. Între funcțiile acestuia se regăsesc un cronometru cu sutimi de secundă, 5 alarme independente, timp universal în 100 de orașe și 35 zone de timp, iluminare ajustabilă cu leduri, calendar, format 12/24h, atenționare la terminarea bateriei ș.a.

Mecanismul din interior este unul cu quartz și este proiectat să reziste la șocuri intense sau la adâncimi de 200m sub apă. Precizia acestuia este de 15s/lună iar durata de viață a bateriei ajunge la 2 ani, cu condiția ca acesta să nu rămână conectat prin Bluetooth mai mult de 12 ore pe zi.

A doua generați a smartwatch-ului Casio G-Shock este alcătuită din două modele, GB-6900B și GB-X6900B. GB-6900B este măsoară 53,2mm lungime și 18.7mm grosime, iar prețul lui este de 180 USD. În funcți de variațiile de culoare acesta cunoaște mai multe versiuni, una complet neagră, una albastră, una cu ecran verde și încă două variante gri cu accente aurii sau albe.

casio-g-shock-bluetooth-gb

GB-X6900B este mai mare ca dimensiune, având 57,5mm lungime și 20,4mm grosime, cu o greutate de 82g. Acesta costă 200 USD și are de asemenea mai multe versiuni de culoare, incluzînd una albastră sau una roșie.

Arata mai multe