Casio Edifice Atomic Worldtimer

Introdus în 2012 la Baselworld, Edifice Atomic Worldtimer are numele de cod EQW-A1110 și reprezintă noul vârf de gamă al producătorului japonez Casio. Dealtfel seria Edifice din care acesta face parte conține produsele cele mai avansate tehnologic al Casio, având mecanisme cu quartz și oferind o varietate de funcții utile.

Dincolo de stilul sobru – în nuanțe de gri și negru – afișat de acest ceas, se găsește unul dintre cele mai precise, funcționale și convenabile produse de acest tip de pe piață. Mecanismul solar asigură funcționare nelimitată atât timp cât este expus la o sursă de lumină, precizia este dublată de capacitatea de a se sincroniza prin unde radio cu un server atomic, iar modul simplu de ajustare la fusul orar curent dovedește cât de ușor este acum de operat cu un astfel de gadget.

Până acum, schimbarea orei pe acest tip de dispozitive se făcea destul de anevoios, însă odată cu Edifice Atomic Worldtimer tot ce trebuie să facă utilizatorul este să selecteze orașul corespunzător pe exteriorul cadranului iar arătătoarele și chiar data se ajustează imediat la valorile corecte. Ceasul poate ține evidența automat și a orei de vară/iarnă, reglându-se singur atunci când este cazul.

Între celelate funcții prezente pe acest Edifice Atomic Worldtimer se regăsesc un cronometru cu precizie de 1/20s și memorie pentru 10 ture de stadion, calendar perpetuu, indicator al prezenței semnalului radio, indicator al nivelului bateriei, format 12/24h, indicator zi/noapte și alarmă programabilă.

Arata mai multe