Cartier Tortue 2014 – țestoasa Cartier își schimbă pielea

Cartier Tortue este un model apărut încă din 1912, cu formele inspirate de carapacea unei țestoase. În existența de peste 100 de ani acest model a devenit un simbol al mărcii Cartier, cunoscând un succes important și cucerind numeroși fani.

La Salonul International de la Haute Horlogerie (SIHH) care va avea loc în ianuarie 2014, Cartier pregătește lansarea câtorva noi iterații ale modelului Tortue. Acestea vor avea un profil mai îngust și mai subțire, iar suprafața va din una plată, înlocuind-o pe cea sub formă de dom a modelului originar.

Cartier Tortue

Rămân însă neschimbate dimensiunea generoasă a cadranului, curbele senzuale și eleganța subtilă. O adevărată lecție de stil, în care cadranul are o suprafață decorată în stil guilloche, arătătoarele de culoare albastră se prezintă sub formă de spadă iar orele sunt desemnate prin cifre romane alungite și “lichide”.

Dotat cu un mecanism manufacturat cu remontaj manual, Cartier Tortue 2014 are două versiuni de caracase (mică sau medie), fabricate din aur alb sau roz și presărate în unele variante cu diamante. Prinderea la mână se poate face cu o brățară metalică sau o elegantă curea din piele colorată.

Cartier Tortue

Arata mai multe