Bulgari Diagono Ceramic

Alături de bijuterii fine, pietre prețioase și alte produse purtând amprenta stilului italian de înaltă clasă, Bulgari comercializează încă din 1940 și o remarcabilă colecție de ceasuri de mână. Din 1982 divizia orologeră a Bulgari are sediul în centrul Swiss Haute Horology din Neuchatel, unde beneficiază de toate condițiile pentru a satisface exigențele celor mai înalte standarde de calitate elvețiene.

Linia Bulgari Diagono a fost lansată în urmă cu 20 de ani, numele ei venind din greaca veche unde însemna efectiv “competiție”. Simbolul care stă la baza conceptului ei estetic este reprezentat de discobolul lui Myron, o sculptură faimoasă ale cărei trăsături armonioase se regăsesc ca punct de plecare pentru fiecare model din această colecție.

Bulgari Diagono Ceramic este cea mai nouă adiție la această serie și are versiuni atât bărbătești cât și de damă. Prin alegerea unei combinații de ceramică și oțel sau aur roz, Bulgari reafirmă atașamentul la valorile fundamentale ale liniei Diagono pe care le reinterpretează într-o manieră rafinată, cu un puternic impact vizual.

Elementele caracteristice colecției pe care le regăsim și pe aceste noi modele sunt logoul Bulgari dublu inscripționat pe bezel, carcasa construită pe același model complex și șuruburile de prindere a curelei. În același timp Diagono Ceramic păstrează caracterul sportiv și modern al modelelor anterioare, menținând stilul distinctiv și utilitatea ca instrument de măsură a timpului.

Bulgari Diagono Ceramic are o carcasă de 42mm în versiunea masculină și 37mm în cea feminină. În afară de dimensiune, cele două modele se deosebesc și prin culoare sau materialele folosite, cel masculin având un bezel negru satinat iar cel de damă venind cu un cadran din sidef și bezel alb strălucitor, alături de 8 diamante folosite ca indici orari.

Dincolo de contrastul alb/negru folosit pentru a diferenția modelele corespunzătoare celor două sexe, sunt comune cadranele secundare pentru funcția de cronograf, câmpul pentru afișarea datei situat între orele 4 și 5 sau butoanele de reglare din ceramică. La interior se găsește același mecanism automatic BVL 130, cu rezervă de energie de 42h.

Pentru prinderea la mână designerii de la Bulgari au ales o curea din cauciuc, cu inserții din oțel sau aur (corespunzătoare materialului carcasei) în cazul modelului bărbătesc.

Evoluând într-o sferă atemporală aflată mai presus de trendurile efemere, valoarea lui Bulgari Diagono Ceramic este exprimată de proporțiile armonioase care mențin un echilibru activ între formă și susbtanță.

Arata mai multe