Breva Génie 01 – primul ceas mecanic cu altimetru și barometru

Probabil că nu ați auzit de Breva – și trebuie să recunoaștem că nici noi – ceea ce nici nu este de mirare având în vedere că marca se va lansa oficial abia la Baselworld 2013, programat să aibă loc la sfârșitul lunii aprilie.

Iddea mărcii Breva aparține lui Vincent Dupontreué, un tânăr designer și antreprenor francez care a decis în urmă cu 3 ani să-și lanseze prorpia linie de ceasuri de mână. Dezvoltarea primului model – numit Génie 01 – s-a făcut în colaborare cu Jean-François Mojon, cunoscut pentru contribuțiile sale la câteva modele de excepție ca HYT H1, MB&F Legacy Machine 1 și Urban Jurgensen P8.

breva-genie-01-pink-gold-watch

Nici modelul Breva Génie 01 nu este însă unul oarecare, el fiind primul ceas din lume cu altimetru și barometru (folosit pentru prognoza meteo) alimentat de un calibru 100% mecanic.

Afișajul lui Breva Génie 01 consistă din mai multe discuri din safir suprapuse, alcătuind un model ușor de citit și o structură tridimensională extrem de spectaculoasă. Pe un cadran din stânga este afișat astfel timpul (ora și minutele) iar în dreapta se găsește un candran care indică presiunea atmosferică și bazată pe aceasta prognoza meteo.

breva-genie-01-white-gold-watch-side

Între aceste două cadrane se află un indicator semicircular pentru altitudine (cu variații între -300 și 5300m), iar undeva în dreapta-jos se găsește și indicatorul pentru rezerva de energie.

Funcționarea lui Breva Génie 01 este extrem de complexă, la bază aflându-se câteva capsule aneroide care se dilată sau contractă la schimbarea presiunii, transmițând acest impuls printr-o serie de leviere și rotițe zimțate către indicatoarele de pe cadran. Înaintea folosirii barometrului presiunea din interior trebuie egalizată cu cea din exterior prin deschiderea unei valve din dreptul orei 4.

breva-genie-01-pink-gold-watch-caseback

Breva Génie 01 arată la fel de spectaculos și din cealaltă parte, de unde poate fi văzut foarte bine mecanismul cu remontaj manual. Alcătuit din 405 de componente, acesta are 46 de rubine și vibrează la frecvența de 4Hz / 28800 bătăti pe oră.

Atenția către detalii este vizibilă pretutindeni, materialele folosite sunt de calitate superioară (aur alb sau roz) iar protecția mecanismului este asigurată de o membrană de Teflon.

breva-genie-01-watch-movement

Breva Génie 01 este realizat în ediție limitată – câte 55 de exemplare din fiecare variantă – iar prețul se situează în jurul sumei de 150000 CHF.

Arata mai multe