Breitling Chronomat 41 Limited Edition

Mulți spun că modelul Chronomat 41 este arhetipul care întruchipează cel mai bine spiritul Breitling, sintetizat foarte bine de cuvinte ca performanță, precizie sau eleganță. În încercarea de îmbunătăți și mai mult anumite aspecte ale lui Chronomat 41, Breitling a lansat recent o ediție limitată a acestuia (2000 de exemplare) care promite să aducă o experiență superioară tuturor fanilor mărcii.

Încă din 1884, Breitling a început să producă unele dintre cele mai impresionate, precise și complicate ceasuri de mână. Un partener de încredere al industriei aeronautice, Breitling s-a impus prin lansarea unor produse de înaltă precizie, care ofereau diverse indicații utile piloților de avioane.

Spre deosebire de modelul de serie, Chronomat 41 Limited are o carcasă mai mică – de 41mm diametru – și un cadran negru din onyx. Capacul din spate este acum fabricat din cristal de safir transparent, ceea ce reprezintă un avantaj (posibilitatea de a vedea mecanismul în mișcare) dar și un dezavantaj (rezistența la apă a scăzut de la 300m la 200m).

Motivul pentru care Breitling a ales un capac transparent este cu siguranță legat de dorința de a expune mecanismul automatic Caliber B01, primul mecanism al companiei fabricat în întregime in-house. Acesta poate furniza o rezervă de energie de până la 70 de ore și certificat de COSC pentru precizia la nivel de cronometru. Cele 47 de rubine cu care funcționează sunt adăpostite într-o carcasă cu un finisaj foarte lucios, care se întinde și pe bezelul sau brățară.

Și în partea frontală Chronomat 41 Limited este acoperit cu un cristal de safir, tratat cu un strat dublu antireflex. Aspectul sportiv se distinge imediat pe cadranul de culoare neagră, accentuat prin arătătoare secundare roșii, care include afișaje pentru funcțiile de cronograf și tahimetru.

Fiind produs într-o ediție limitată, acest Breitling Chronomat 41 se va regăsi cu siguranță în posesia experților de nivel înalt, profesioniștilor din lumea afacerilor sau în colecțiile private ale pasionaților. Pentru că până la urmă oricine poartă acest ceas la mână poate simți cum e să intri în lumea Breitling și să iei parte la istoria ei bogată în domeniu.

Arata mai multe