Breguet Classique Grande Complication Tourbillon Extra-Plat Automatique 5377

Prin alura sa extra-plată care încorporează un tourbillon cu cușcă din titan, acest model face obiectul mai multor brevete de invenție. Mecanismul este la rândul său un 5377 cu balansier din siliciu – material recunoscut pentru proprietățile sale antimagnetice – și un eșapament ce combină același siliciu cu oțelul antimagnetic.

Calibrul 581DR care animă acest Breguet Classique Grande Complication atinge o frecvență de 4 Hz, destul de ridicată pentru un tourbillon. Cu toate acestea, rezerva de energie nu este deloc sacrificată, atingând datorită unui barilet brevetat o autonomie de 90h. Masa oscilantă este realizată din platină și balansează bidirecțional deasupra calibrului de numai 3mm grosime, ocupând împreună nu mai mult de 7mm.

Cadranul măsoară 42mm în diametru și se distinge prin 4 tipuri de desen guilloche, realizate manual. Astfel, în centru regăsim un model clous de Paris, indicatorul pentru rezerva de energie din stânga este realizat în stil chevron droit, la exterior se distinge un model grains d’orge iar fiecare element este mărginit de un decor liseré.

Arătătoarele sunt evident realizate în stil Breguet din oțel albastru, iar prinderea la mână se face cu o curea din piele. Carcasa este realizată din platină sau aur roz, iar etanșeitatea acesteia este asigurată până la 30m sub apă.

Arata mai multe