Bell & Ross și instrumentele de bord aeronautice

Inspirate direct din instrumentele aflate în cockpit-urile aparatelor de zbor, colecția Bell & Ross Aviation răspunde celor 4 principii fundamentale ale acestora: vizibilitate, funcționalitate, precizie și fiabilitate.

Apărut în 2005, BR 01 se inspira direct din ceasurile de bord aflate pe avioanele anilor 1970. Devenit iconic, acest model a intrat atât datorită materialelor high-tech cât și datorită complicațiilor direct în rândurile Haute Horlogerie.

Mergînd mai departe în explorarea instrumentelor de navigație aeriană, Bell & Ross a dat naștere altor două modele, respectiv BR 01 Compass (2010) și BR 01 Radar (2011). Cu acestea, compania a oferit o nouă viziune asupra timpului, propunînd un mod de citire inedit fără a conceda nimic din vizibilitate – prioritate absolută în lumea profesională a aviației, preluată și de ceasurile Bell & Ross.

În 2012, aflată în căutarea neîntreruptă a performanței și inovației, Bell & Ross a introdus 3 modele noi inspirate din instrumentele de bord aeronautice: BR 01 Horizon, BR 01 Altimeter și BR 01 Turn Coordinator. Pentru un pilot aflat în cockpit, indicatoarele diverșilor parametri sunt grupate după funcții și performanțe, între care se disting cele privind informațiile esențiale (orizontul artificial, altimetrul) sau  navigația (busola, coordonatorul de viraje).

Orizontul artificial permite vizualizarea poziției avionului în raport cu orizontul, indiferent de condițiile de vizibilitate. Altimetrul calculează înălțimea de zbor în funcție de presiunea atmosferică. Este un instrument esențial pentru că permite calcularea altitudinii față de diverse puncte de referință: nivelul mării, nivelul solului sau o suprafață izobară. Coordonatorul de viraje este un giroscop care afișează gradul de înclinare al aparatului, permițînd evoluția simetrică pe o direcție dată.

Prin această trilogie, Bell & Ross aduce mai aproape lumea instrumentelor aviatice și revoluționează modul tradițional de citire a timpului. Realizate în ediție limitate, cele 3 modele dau posesorului senzația de zbor la manșa unui avion de epocă.

Arata mai multe