Ball Trainmaster Standard Time

Înainte de anul 1883 timpul nu era standardizat, ceea ce înseamnă că existau o mulțime de fusuri orare, dintre care peste 70 numai în America. Acest lucru avea să devină o problemă reală abia odată cu dezvoltarea transportului feroviar, când precizia și sincronizarea au devenit vitale pentru dirijarea traficului și evitarea accidentelor. Prin urmare, în urmă cu exact 130 de ani s-au instituit pe teritoriul SUA un număr de 4 zone orare, valabile până în zia de astăzi.

Webb Clay Ball, un faimos bijutier și ceasornicar american care stă la originea mărcii Ball Watch, a fost primul producător care a început să-și sincronizeze ceasurile după noile standarde. În memoria acestui eveniment, compania americană a lansat recent modelul Ball Trainmaster Standard Time.

Ball Trainmaster Standard Time

Inspirația acestuia vine în mod evident dinspre ceasurile de buzunar de la sfârșitul secolului al XIX-lea, în special prin cadranul din email alb cu indici numerici din cifre arabe și un secundar periferic situat în partea de jos. Arătătoarele de culoare albastră și fiecare diviziune orară sunt marcate în stilul specific Ball Watch prin micro-tuburi cu tritiu, care constituie o sursă continuă și îndelungată de lumină.

Protecția cadranului este asigurată de cristal din safir de formă convexă, tratat împotriva reflexiilor. Carcasa lui Ball Trainmaster Standard Time măsoară 39,5mm diametru și 10,5mm grosime, fiind realizată din aur roz de 18k.

Mecanismul din interior se numește RR1105-C și este unul automatic, bazat pe calibrul ETA 2895-2, cu 28 de rubine și 53h rezervă de energie. Precizia este garantată de certificarea COSC la nivel de cronometru, un lucru foarte important pentru un ceas oficial al Căilor Ferate Americane.

Prețul acestui model este de 7700 USD.

Arata mai multe