Arnold & Son Time Pyramid

Numeroase mărci au încercat de-a lungul timpului să reînvie operele unor ceasornicari importanți ai trecutului, într-o formă modernă și în pas cu progresele tehnologice actuale. Moștenind o bogată tradiție atât din partea fondatorilor – John și Roger Arnold – cât și a școlii orologere britanice în general, Arnold & Son propune un remake al ceasurilor de masă skeletonizate din secolul al XIX-lea, denumit The Time Pyramid.

O noutate atât în ce privește designul cât și concepția mecanismului, Arnold & Son Time Pyramid reprezintă o demonstrație de ingeniozitate și eleganță neprețuite.
Mișcându-se pe ritmurile dictate de mecanismul A&S 1615 – dezvoltat în atelierele mărcii din Chaux-de-Fonds (Elveția) – acest model lasă să se vadă printr-o interfață skeletonizată o arhitectură unică, amplasată între două cristale de safir.

pyramidclock

 

Ca parte a seriei Instrument Collection, Arnold & Son Time Pyramid păstrează câteva din caracteriticile acesteia cum ar fi cadranul sofisiticat, afișajele laterale cu arătătoare șerpuite și o viziune neegalată a complexității din interior.

Mecanismul lui Arnold & Son Time Pyramid pornește de la un balansier situat în dreptul orei 12, continuând cu o ancoră sub formă de X și două regulatoare dispuse simetric în partea de jos, fiecare având câte un indicator al rezervei de energie corespunzător. Toate componentele au o construcție tridimensională, iar finisajul acestora include colțuri rotunjite, Côtes de Genève și șuruburi albastre.

Amplasat într-o carcasă din aur roz de 44,6mm diametru, mecanismul se întoarce manual printr-o coroană situată în dreptul orei 6 și funcționează la o frecvență de 3Hz (216000 bătăi/oră). Prinderea la mână se face cu o curea din piele de aligator neagră sau maronie, cusută de mână.

Prețul lui Arnold & Son Time Pyramid este de aproximativ 32000 €.

Arata mai multe