Arnold & Son Instrument DBS Equation Sidereal

Între 1796 și 1799, ceasornicarul englez John Roger Arnold reușea să pună în practică două mecanisme care să indice timpul sideral și timpul solar, ambele amplasate pe același ceas în două sub-cadrane separate.

Unitate de măsură folosită în special de astonomi, timpul sideral măsoară timpul necesar Pământului pentru a efectua o rotație completă raportat la o stea oarecare (considerată a fi la o distanță infinită), în timpul ce timpul solar măsoară același interval raportat la Soare.
Timpul sideral mediu pentru o zi este de 23h-4min-4s, cu aproximativ 4 minute mai scurt decât cel solar.

Reluând această invenție veche de mai bine de 200 de ani, Arnold & Son a lansat recent modelul DBS Equation Sidereal, cu un mecanism complet nou cu dublu balansier/eșapament capabil să ruleze la parametri diferiți astfel încât să măsoare simultan atât timpul sideral cât și cel solar.

ArnoldSon_DBS_1DSAP.W01A.C120P.Soldat

Cele două cadrane secundare sunt însoțite pe afișajul lui Arnold & Son Instrument DBS de un al treilea disc mai mic – situat în partea de sus – care indică diferența între cele două măsurători raportată la un interval de 24h.

Mecanismul realizat special pentru acest model se numește A&S1311 și are 42 de rubine ce asigură o rezervă de energie de 40h. Carcasa din aur roz este însoțită pe ambele laturi de câte o coroană de reglaj, oferind în același timp un design unic pentru acest model de excepție.

Arata mai multe